Meer handtekeningen tegen privéstrand Salman

Vorsten

31/07/2015 2:19 pm

NICE – De middenstand aan de Côte d’Azur houdt zich rustig nu de Saudische koning Salman met een enorme entourage vakantie houdt in zijn paleis of villa in Valleuris-Golfe-Juan. Hotels in de buurt zitten vol en de Saudi’s kijken niet op een euro meer of minder.

Het protest tegen het afsluiten van het strand Le Mirandole onder het koninklijk vakantieverblijf gaat echter onverminderd door. De aan de Franse president François Hollande gerichte online petitie tegen de tijdelijke privatisering had vrijdagmiddag bijna het doel van 150.000 steunbetuigingen bereikt.

De ondersteuners vinden dat ook voor een koning geen uitzondering mag worden worden gemaakt dat strand en zee van en voor iedereen zijn. De autoriteiten hebben de maatregel verdedigd om veiligheidsredenen. Door het strand af te sluiten en ook zwemmen en spelevaren voor de villa te verbieden, kan koning Salman beter worden beschermd.

De bond van hotels heeft zich nu echter ook in de discussie gemengd. Nationaal voorzitter Thierry Gréogoire wil volgens de krant Nice-Matin beroep aantekenen tegen het besluit van prefect bij de rechtbank in Nice. Hij is ook boos dat er tijdelijke voorzieningen, zoals een betonnen loopplank, op het strand zijn aangebracht, tegen de bestaande voorschriften in. “Dat is een precedent. Als de koning dat mag, dan mogen anderen het ook”, aldus Grégoire.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen