Merkel wil banden met Golfstaten aanhalen

Vorsten

2017-05-01 16:21:00

De Duitse bondskanselier Angela Merkel hamert tijdens haar bezoek aan Saudi-Arabië en Abu Dhabi op een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en de Golfstaten. Zondagavond schoof Merkel aan bij de Saudische koning Salman.

Ook met de kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, bespreekt ze de kwestie. “Het gaat er nu om de economische betrekkingen tussen de twee regio’s te versterken”, zei Merkel volgens Reuters maandag tegen verslaggevers.

De Duitse bondskanselier hoopt de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten te overtuigen van het nut van een vrijhandelsverdrag met de Europese Unie. De EU deed een voorstel, maar de Golfstaten hebben daar nog niet op gereageerd. Volgens Reuters vreest Duitsland, dat sterk afhankelijk is van buitenlandse handel, economische gevolgen van het protectionisme van de Amerikaanse president Donald Trump en de brexit.

Tijdens haar reis naar de Golfstaten hoopt Merkel de economische banden met de regio aan te kunnen halen. Zondag sprak ze de Saudische koning Salman over handel met de EU. “Ik heb duidelijk gemaakt dat een vrijhandelsovereenkomst met de Golfstaten van groot belang is vanuit Europees perspectief.”


Meer Andere Huizen