Minder feestgedruis bij Thais nieuwjaar

Vorsten

2019-04-04 20:33:00

Toeristen die afkomen op het Thaise nieuwjaarsfeest Songkran – ook wel het waterfeest genoemd – kunnen zich dit jaar niet overal in Bangkok uitleven. Dit omdat in de Thaise hoofdstad de voorbereidingen in volle gang zijn voor de kroning van koning Vajiralongkorn. Te veel feestgedruis in het gebied rond Khaosan Road, de magneet voor backpackers, zou die voorbereidingen in de weg zitten. De overheid heeft ondernemers in de buurt gevraagd om dit jaar geen speciale activiteiten te organiseren en de feestvierders niet van ‘munitie’ te voorzien.

Songkran gaat doorgaans gepaard met een waterballet, waarbij iedereen elkaar zo nat mogelijk probeert te krijgen en waarbij onder meer krachtige waterpistolen, tuinslangen, en flessen royaal worden ingezet. In combinatie met het gebruik van verfpoeder mondt het uit in een drijfnat en lichtelijk anarchistisch festijn, waarbij de Thai en de toeristen niet vergeten zich zelf ook aan het nodige vocht te laven. Al is dat vaak geen water.

Khaosan Road – en de wijk eromheen – ligt binnen loopafstand van het Grand Palace waar op 4 mei de kroning van de nieuwe koning plaatsvindt. De grote straten die naar het paleis en andere belangrijke gebouwen voeren, worden momenteel opgeknapt en versierd voor de kroning. De wilde feesten van Songkran kunnen volgens de autoriteiten daarom beter daar niet plaatsvinden. De ondernemers hebben begrip, aldus Thaise media. “De kroning is uniek, daarvoor moeten we wat overhebben.”


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!