Naruhito blijft dit jaar thuis

Vorsten

2019-02-01 14:06:00

Het ziet er naar uit dat de Japanse kroonprins en aanstaande keizer Naruhito dit jaar geen buitenlandse reizen maakt. De komende maanden is niets gepland en na de troonswisseling op 1 mei heeft hij het te druk met alle bij het keizerambt behorende plechtigheden en verplichtingen. In oktober volgt ook nog de officiële inauguratie, waarbij tal van buitenlandse gasten worden verwacht.

Dat betekent dat nog meer dan in het verleden Naruhito’s jongere broer Akishino op pad wordt gestuurd om Japan in het buitenland te vertegenwoordigen. Het Keizerlijk Hofagentschap maakte vrijdag bekend dat de prins en zijn echtgenote Kiko eind juni naar Finland en Polen gaan ter gelegenheid van de viering van honderd jaar diplomatieke betrekkingen.

In juli gaat hun dochter prinses Mako naar Peru. Daar gingen 120 jaar geleden voor het eerst Japanners naar toe om zich te vestigen. Peru heeft sindsdien zelfs een president (1990-2000) gehad met een Japanse achtergrond, al worden de Peruvianen liever niet meer herinnerd aan Alberto Fujimori (80). Hij is veroordeeld voor onder meer corruptie en het schenden van mensenrechten.


Meer Andere Huizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?