Naruhito wil meer uitwisseling studenten

Vorsten

2017-04-15 09:10:00

De Japanse kroonprins Naruhito hoopt dat nog meer Maleisische studenten kiezen voor een opleiding in Japan. Andersom zouden ook steeds meer Japanse jongeren in Maleisië moeten gaan studeren. Volgens Naruhito worden niet alleen de studenten, maar ook beide landen beter van zo’n uitwisseling.

“Ik ben ervan overtuigd dat het bijdraagt aan de bevordering van wederzijds begrip en vriendschap tussen onze landen”, zei Naruhito vrijdagmiddag tijdens zijn bezoek aan een universiteit in Kuala Lumpur. “Maar liefst 16.000 getalenteerde Maleisische jongeren gingen de afgelopen jaren als student of stagiair naar Japan. Zij vormen vriendschappen in Japan en spelen na terugkeer een belangrijke rol in de ontwikkeling van Maleisië.”

Naruhito, de oudste zoon van keizer Akihito en keizerin Michiko, is tot en met maandag in Maleisië. De kroonprins treedt daarmee in de voetsporen van zijn ouders. Zij brachten in 1970, toen Akihito nog kroonprins was, een bezoek aan het land.

Tijdens zijn bezoek aan de universiteit werd Naruhito herinnerd aan die reis van zijn ouders. De kroonprins plantte een boom, vlak naast een boom die Akihito en Michiko in 1970 plantten.


Meer Andere Huizen