Ook Abdullah en Rania naar Australië

Vorsten

16/11/2016 9:29 am

Australië en Nieuw-Zeeland krijgen binnenkort weer koninklijk bezoek. Een paar weken nadat koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek brachten aan beide landen, gaan koning Abdullah II en koningin Rania van Jordanië langs. Dat maakte het Jordaanse hof woensdag bekend.

In Australië gaan Abdullah en Rania naar Canberra en Sydney. Op het programma staat onder meer een ontmoeting met gouverneur-generaal Peter Cosgrove, die het koningspaar uitnodigde, en premier Malcolm Turnbull.

Ook in Nieuw-Zeeland spreekt Abdullah met politiek leiders. Daar treft de koning onder anderen gouverneur-generaal Patsy Reddy en premier John Key. Het Jordaanse koningspaar begint op 23 november aan de staatsbezoeken. Beide reizen staan in het teken van het aanhalen van de (economische) banden tussen Jordanië en Australië en Nieuw-Zeeland.

Willem-Alexander en Máxima reisden van 31 oktober tot en met 4 november door Australië. Van 7 tot en met 9 november bracht het koningspaar een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland.


Meer Andere Huizen