Prins Akishino praat met Japanse immigranten

Vorsten

06/11/2015 8:59 am

BRASILIA – De Japanse prins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko hebben donderdag in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia bijgepraat met Japanse immigranten. The Japan Times schrijft dat de prins de immigranten bedankte voor de belangrijke rol die zij hebben gespeeld in het versterken van de band tussen Brazilië en Japan.

De prins en zijn echtgenote spraken de immigranten tijdens een receptie op de Japanse ambassade in Brasilia. “Mensen zoals jullie en Brazilianen die in Japan leven, spelen een grote rol in de goede relatie tussen onze landen. Ik hoop dat de komende generaties dat voort kunnen zetten”, aldus de tweede zoon van keizer Akihito.

Volgens The Japan Times namen de prins en de prinses de tijd om alle tweehonderd mensen bij de receptie persoonlijk de hand te schudden.

Eerder op de dag waren Akishino en Kiko bij een bijeenkomst in een congresgebouw in de stad. Daar werd stilgestaan bij de diplomatie banden tussen Japan en Brazilië, die zijn al 120 jaar van kracht.

De Japanse prins en zijn partner arriveerden op 28 oktober in São Paulo. Vrijdag staat er nog een onmoeting met de presidente van Brazilië op het programma. Daarna reizen de twee door naar Rio de Janeiro, de laatste stop van hun reis voordat ze zondag weer vertrekken.


Meer Andere Huizen