Prins Ali heeft klimaatvraag voor Trump

Vorsten

28/08/2017 6:46 pm

De Jordaanse prins Ali heeft een vraag voor de Amerikaanse president Donald Trump. “Meneer de president, gelooft u nog steeds niet in klimaatverandering?”, vroeg de halfbroer van koning Abdullah maandag op Twitter na eerst zijn medeleven te hebben uitgesproken met de bevolking van de door orkaan Harvey getroffen Amerikaanse stad Houston.

Het Twitter-bericht was direct gericht aan Trump, die zelf ook veelvuldig gebruikmaakt van het sociale medium. Een antwoord was er niet meteen van de Amerikaanse president.

Prins Ali (41) kreeg eerder bekendheid door zijn vergeefse poging voorzitter te worden van de wereldvoetbalbond FIFA. Zijn Twitter-berichten zijn doorgaans ook meer op sport gericht dan op klimaatverandering. Trump kreeg zondag ook vanuit de Nederlandse koninklijke familie een opmerking die direct verband hield met de natuurramp die door wind en water is veroorzaakt. Prinses Mabel opperde dat de VS er wellicht beter aan zouden doen hun verdediging tegen orkanen en overstromingen te versterken dan een muur te bouwen langs de grens met Mexico.


Meer Andere Huizen