Prins Ali wacht nog even met kandidatuur

Vorsten

07/09/2015 4:09 pm

MANCHESTER – Prins Ali Bin Al Hussein heeft maandag tijdens een zakelijke voetbalconferentie in Manchester laten doorschemeren dat hij nog steeds in de markt is als mogelijk opvolger van Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA. De 39-jarige Jordaniër wilde zijn nieuwe kandidatuur niet nu bevestigen maar wekte de indruk dat hij dat op korte termijn gaat doen.

Presentator David Davies vroeg hem op de man of of hij, in navolging van Michel Platini de Zuid-Koreaan en Chung Mong-joon, nog belangstelling had voor de functie. “We hebben een kandidaat nodig die toekomstgericht denkt, nieuwe ideeën brengt en niet besmet is door het verleden. ‘Stay tuned’, zou ik dus willen zeggen”, aldus Ali. Op de vraag van Davies of hij een week dan wel een maand moest blijven opletten, antwoordde Ali lachend: “Niet erg lang”.

Bronnen die de verkiezingscampagne van nabij meemaken, zeiden naderhand tegen Reuters dat het zeker is dat de prins nog een poging gaat doen de leider te worden van de wereldvoetbalbond. In mei verloor hij met 133 tegen 73 stemmen de strijd met Blatter, die vervolgens geplaagd door de schandalen toch aftrad.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen