Prinses Mako voor het eerst op bezoek

Vorsten

02/12/2015 2:53 pm

TOKIO – De Japanse prinses Mako is woensdag uit Tokio vertrokken voor een officieel bezoek aan El Salvador en Honduras. De visite staat in het teken van de tachtigste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen van Japan met de twee Centraal-Amerikaanse landen.

De prinses neemt deel aan een aantal herdenkingen en ontmoet in beide landen ook de president. Op het programma staat ook een bezoek aan Maya-ruïnes in Honduras, zo maakte het Keizerlijk Hofagentschap eerder bekend.

Het is voor het eerst dat prinses Mako (23), de dochter van prins Akishino en kleindochter van keizer Akihito, alleen op reis gaat om haar grootvader te vertegenwoordigen. Mako studeerde deze zomer af aan de universiteit van Leicester en heeft de afgelopen maanden ook in eigen land een aantal openbare verplichtingen op zich genomen.

Mako kan haar familie helpen zo lang ze niet trouwt. Zodra ze in het huwelijk treedt, verliest ze haar positie en titel en verdwijnt ze uit de keizerlijke familie. Dat is zo geregeld in de naoorlogse grondwet.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen