Prinses Siridhorn viert zestigste verjaardag

Vorsten

02/04/2015 9:02 am

BANGKOK – Thailand viert donderdag de zestigste verjaardag van prinses Maha Chakri Sirindhorn. Eerder maakte de Thaise regering bekend dat de verjaardag van de dochter van koning Bhumibol een jaar lang wordt gevierd.

De verjaardag van de bij de bevolking geliefde prinses is een bijzondere. In het boeddhisme wordt gerekend met levenscirkels van twaalf jaar. Sirindhorn maakt op 2 april dan ook haar vijfde cirkel vol. Om haar te eren zijn de Thai gevraagd om paarse T-shirts te dragen: Sirindhorn is op een zaterdag geboren en paars is de daarbij behorende kleur.

Volgens de Bangkok Post gaan de t-shirts met het voor de gelegenheid speciaal gemaakte logo, zoals gebruikelijk voor koninklijke hoogtijdagen en jubilea, als warme broodjes over de toonbank. Het logo is niet alleen op de shirts te zien, maar zal voor een jaar lang overal in het land opduiken, bijvoorbeeld op regeringsgebouwen en kantoren.

Ook in het buitenland is de verjaardag van de prinses niet onopgemerkt gebleven. John Kerry bracht namens de Amerikaanse president Obama zijn felicitaties over en prees Siridhorn om haar inzet voor het Thaise koninkrijk. Ter ere van haar verjaardag is er ook een speciale editie van de Thaise postzegel uitgebracht met daarop de afbeelding van Siridhorn, weet Pattaya Mail.

Zaterdag is de prinses, die naast een carrière in de academische wereld ook kunstenares en muzikante is, in Peking om haar solofototentoonstelling te openen. Hierop zijn onder meer foto’s te zien die Siridhorn maakte tijdens eerdere bezoeken aan China. Ook zal ze een optreden geven op een Thaise variant van de xylofoon.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen