Saudische koning vaak herhaald op Twitter

Vorsten

2016-06-03 10:16:00

De Saudische koning Salman is na de Amerikaanse president Barack Obama de wereldleider wiens boodschappen op Twitter het vaakst worden doorgestuurd. Dat meldt de Saudi Gazette op basis van onderzoek van Burson-Marsteller.

Een tweet van @KingSalman wordt gemiddeld 9986 keer ge-retweet. Berichten van de president van de Verenigde Staten (@POTUS) worden gemiddeld 12.350 keer herhaald. De tweets van paus Franciscus zijn ook populair met gemiddeld 9905 doorplaatsingen. De hoge positie van de Saudische koning is opmerkelijk. Zijn berichten zijn in het Arabisch en zonder beeld.

Burson-Marsteller keek naar staatshoofden en regeringsleiders die de meeste weerklank hebben op sociale media. Uit het onderzoek blijkt dat Twitter bij hen geliefd is, met 793 accounts verspreid over 173 landen. Facebook heeft een groter bereik. De 537 Facebook-pagina’s van staatshoofden en regeringsleiders die de onderzoekers vonden, hebben samen 255 miljoen volgers. Dat is gemiddeld 31.000 per pagina, tegenover gemiddeld 14.000 volgers op Twitter.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie