Servische kroonprins stuurt paasboodschap

Vorsten

2017-04-14 11:43:00

De Servische kroonprins Aleksandar II heeft via sociale media een filmpje verspreid waarin hij iedereen een vredig Pasen toewenst. De opname is gemaakt in zijn werkkamer in het Koninklijk Paleis in Belgrado, dat Aleksandar na de val van de Servische president Slobodan Milosevic in 2000 van de autoriteiten terugkreeg.

Aleksandar spreekt zijn paasboodschap uit vanachter zijn bureau, met achter zich grote portretten van zijn ouders. Zijn vader koning Petar II was de laatste regerende koning van toenmalig Joegoslavië. Aan zijn kortstondige bewind kwam in de Tweede Wereldoorlog een einde en na de oorlog mocht hij niet terugkeren. Met zijn in 1945 geboren zoon Aleksandar werd Petar door het nieuwe communistische regime zelfs tot staatsvijand verklaard.

‘Wees vrolijk want op deze dag vieren we de terugkeer van Christus’, aldus Aleksandar over het paasfeest, verwijzend naar de opstanding van Christus na zijn dood. ‘Het is een tijd om de schoonheid van het leven te vieren, liefde en harmonie.’


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.