Staatshoofden treffen elkaar bij WEF in Amman

Vorsten

2017-05-20 14:38:00

Het Wereld Economisch Forum in de Jordaanse hoofdstad Amman is voor veel staatshoofden een kans even van gedachten te wisselen. Ook koning Abdullah van Jordanië en de Spaanse koning Felipe maken van de gelegenheid gebruik bij te praten.

Zo sprak Abdullah zaterdag onder meer met de president van Macedonië, Gjorge Ivanov, en Mahamadou Issoufou, de president van Niger. Felipe trof onder anderen de Palestijnse president Mahmoud Abbas en president Fuad Masum van Irak.

Nadat kroonprins Hoessein van Jordanië het Wereld Economisch Forum had geopend, sprak Felipe de aanwezigen uit vijftig landen toe. De koning zei onder meer dat Spanje met vertrouwen naar de toekomst van de Europese Unie kijkt. “We willen blijven bouwen aan een beter en sterker Europa.” Ook zei Felipe samen te willen werken “met de hele wereld, in het bijzonder met onze vrienden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika”.

De Spaanse koning is tot en met zondag in Jordanië vanwege het Wereld Economisch Forum, waar gesproken wordt over de toekomst van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Namens Nederland is minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in Amman.


Meer Andere Huizen