Sterfdag Roemeense koning Mihai in buitenlucht herdacht

Vorsten

05/12/2020 8:23 pm

Margareta, hoofd van het Roemeense koningshuis en bewaarder van de kroon, heeft zaterdag in de tuin van het koninklijke winterverblijf Savarsin een herdenking gehouden vanwege het overlijden van haar vader koning Mihai (1921-2017) precies drie jaar geleden. De plechtigheid werd geleid door de priester van de plaatselijke Roemeens-orthodoxe kerk, Calin Madaluta.

Vanwege de coronamaatregelen werd de dienst in de buitenlucht gehouden en was er geen publiek uitgenodigd. Margareta, die haar vader in 2017 opvolgde als hoofd van het niet regerende koningshuis, werd vergezeld door haar echtgenoot prins Radu. Haar vier zussen Elena, Irina, Sofia en Maria hielden elk hun eigen herdenking thuis, zo liet het Roemeense hof weten.

Van Elena’s zoon, ex-prins Nicolae en diens gezin, werd echter geen melding gemaakt. Nicolae, tot 2015 de aangewezen opvolger van zijn opa en tante, is door de familie op een zijspoor gezet. Hij plaatste zelf op sociale media een eerbetoon aan zijn grootvader, van wie hij in 2017 op last van de familie geen afscheid mocht nemen. Een poging daartoe in Zwitserland is nog steeds gekwalificeerd als huisvredebreuk.


Meer Andere Huizen