Thai kunnen nog drie dagen afscheid nemen

Vorsten

2017-09-26 20:43:00

De Thai hebben nog drie dagen de tijd om afscheid te nemen van de vorig jaar oktober overleden koning Bhumibol Adulyadej. Zijn stoffelijke resten rusten tot aan de crematie volgende maand in een troonzaal van het als ‘Grand Palace’ bekendstaande koninklijk paleis in Bangkok.

Op 1 oktober sluit het paleis de deuren en gaat ook de naast gelegen tempel van de Smaragden Boeddha dicht voor bezoekers. Pas na de crematie, die op 26 oktober plaatsvindt, gaan beide weer open. Enkele miljoenen Thai hebben het afgelopen jaar persoonlijk eer betoond aan de koning die ruim zeventig jaar over Thailand regeerde. De crematieplechtigheden nemen enkele dagen in beslag en Bangkok bereidt zich voor op een invasie van miljoenen rouwenden.

Voor wie de reis naar de hoofdstad niet kan maken, worden op 85 plekken in het land replica’s gebouwd van de toren van het speciaal voor de gelegenheid gebouwde crematorium. Daar kunnen de Thai dan hun offerandes brengen in de dagen rond de crematie. Het crematorium wordt op 18 oktober ingewijd door koning Vajiralongkorn.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt