Thailand fietst voor jarige koning

Vorsten

11-12-2015 12:01:00

BANGKOK – Thailand is vrijdag op de fiets gestapt ter ere van de 88e verjaardag van koning Bhumibol. Onder aanvoering van kroonprins Vajiralongkorn gingen in de hoofdstad Bangkok bijna 100.000 Thai de straat op voor de ‘Bike for dad’-tocht. Ook een aantal buitenlandse diplomaten nam deel aan het eerbetoon. Vajiralongkorn had in augustus al een soortgelijke tocht georganiseerd voor zijn jarige moeder.

De verjaardag van de koning was vorige week. Maar toen waren er andere plichtplegingen, zoals een militaire parade en kon de fietstocht niet worden gehouden. De deelnemers moesten zich enkele weken geleden inschrijven en kregen een speciaal geel T-shirt met het logo van de tocht. Geel is de kleur die wordt geassocieerd met de geboortedag van koning Bhumibol.

Ook buiten Bangkok werd gefietst. Op foto’s die op internet zijn verspreid is ook een steppende olifant te zien, die gekleed in het T-shirt meedoet aan het eerbetoon.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft