Thaise kroonprins op fiets voor zijn moeder

Vorsten

16/08/2015 3:06 pm

BANGKOK – Kroonprins Vajiralongkorn heeft zondag aan het hoofd van tienduizenden Thai een fietstocht gemaakt over afgezette straten in de hoofdstad Bangkok. De tocht met als motto ‘Bike for mom’ (Fiets voor moeder) was bedoeld als eerbetoon aan koningin Sirikit die afgelopen woensdag 83 jaar werd.

Het was uitzonderlijk dat de anders publiciteitsschuwe kroonprins zich onder het publiek mengde. Hij had vooraf ook gevraagd om de bevolking niet zoals gebruikelijk op verre afstand te houden, al werd Vajiralongkorn (63) bij zijn 43 kilometer lange rit vooral omringd door militairen en paleisofficials.

De prins droeg net als de meeste deelnemers aan de tocht een lichtblauw shirt, de kleur die wordt geassocieerd met de geboortedag van Sirikit. In heel Thailand hadden zich meer dan 300.000 mensen opgegeven voor deelname en behalve in Bangkok werd ook in andere steden gefietst.

Kroonprins Vajiralongkorn had eerder in de week al een korte video van zichzelf vrijgegeven waarop hij te zien was terwijl hij met zijn mountainbike als training voor het evenement rondjes fietste op de binnenplaats van het paleizencomplex.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen