Thaise prins met vrienden naar festival

Vorsten

02-01-2019 15:33:00

De Thaise prins Dipangkorn, de enige nog erkende zoon van koning Vajiralongkorn, heeft woensdagavond een verrassingsbezoek gebracht aan het winterfestival. Dat wordt sinds begin december gehouden op de Royal Plaza voor het Dusit paleis in Bangkok.

De dertienjarige prins, die naar verluidt in Duitsland naar school gaat, had een aantal klasgenootjes meegenomen voor de visite aan het ‘Un Ai Rak Khali Khwam Nao’ festival – het feest van ‘Liefde en warmte aan het einde van de winter’.

Prins Dipangkorn en zijn vriendjes waren gekleed in historische Thaise dracht uit de tijd van koning Chulalongkorn, die van 1868 tot 1910 regeerde. De Thaise koning had de bevolking aangemoedigd in Thaise stijl gekleed te gaan bij het festival, om trots op de eigen cultuur, geschiedenis en kunst uit te stralen.

Troonopvolger?

Prins Dipangkorn is kind van Vajiralongkorns derde vrouw Srirasmi Suwadee, van wie de koning inmiddels is gescheiden. Onduidelijk is nog of hij wordt aangewezen als toekomstig troonopvolger wanneer zijn vader in mei wordt gekroond.

De prins trad rond de crematie van zijn grootvader koning Bhumibol in 2017 een aantal keren naar buiten, maar verder is Dipangkorn voor de Thai een grote onbekende. Hij heeft vier oudere halfbroers die door de koning zijn verstoten toen hij in 1996 van zijn tweede vrouw scheidde.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord