Twee Saudische prinsen vrijgelaten

Vorsten

28-12-2017 15:49:00

Twee zonen van de overleden koning Abdullah van Saudi-Arabië zijn vrijgelaten nadat ze waren vastgehouden op verdenking van corruptie.

De Saudische regering begon vorige maand een grote campagne tegen corruptie en arresteerde prinsen, zakenlieden en functionarissen. Prins Meshaal bin Abdullah, voormalig gouverneur van de provincie Mekka, en prins Faisal bin Abdullah hebben donderdag het Ritz-Carlton hotel in Riyad verlaten, waar tientallen van hen werden vastgehouden.

Prinses Nouf bint Abdullah bin Mohammed bin Saud plaatste foto’s van de twee op haar geverifieerde Twitter-ccount en bevestigde de vrijlating. Prinses Nouf is een naaste verwant van de overleden vorst. Het was niet duidelijk of de twee prinsen zijn vrijgelaten als onderdeel van een schikking of vanwege gebrek aan bewijs. Saoedische functionarissen reageerden niet op een verzoek om commentaar, zo schrijft Bloomberg.

Prins Miteb bin Abdullah, een andere zoon van de overleden monarch, verkreeg vorige maand zijn vrijheid terug nadat hij ermee had ingestemd meer dan 1 miljard dollar (837 miljoen euro) te betalen. De Saudische prins Al-Waleed bin Talal, die sinds vorige maand gevangenzit op verdenking van corruptie, kan worden vrijgelaten als hij 6 miljard dollar (5,05 miljard euro) betaalt. Al-Waleed bin Talal staat nummer 57 op de lijst van rijkste personen ter wereld.


Meer Andere Huizen