Vaccinatie voor Roemeense kroonbewaarder Margareta

Vorsten

25/01/2021 8:00 pm

De Roemeense kroonbewaarder Margareta heeft maandag samen met haar echtgenoot prins Radu de eerste vaccinatie ontvangen tegen het coronavirus. Dat heeft het Roemeense hof bekendgemaakt.

Margareta (71) en Radu (60) gingen vanuit het koninklijke winterverblijf in Saversin, in het westen van Roemenië, naar universiteitsstad Cluj-Napoca. Daar bezochten ze privéziekenhuis Koningin Maria voor de inenting. Op sociale media van het koningshuis werden foto’s gedeeld van het bezoek, maar niet van de vaccinatie zelf.

Margareta is sinds het overlijden van haar vader koning Mihai in december 2017 hoofd van het Roemeense koningshuis. Dat regeert weliswaar sinds 1947 niet meer, maar heeft wel een speciale juridische en vertegenwoordigende status binnen de republiek. De regering heeft ook een paleis in Boekarest ter beschikking gesteld voor uitoefening van de koninklijke taken, al liggen die vanwege de coronacrisis op dit moment vrijwel stil.

Margareta heeft niet de titel van koningin aangenomen, maar omdat ze ook niet langer kroonprinses is, is in overleg met de regering een tussenvorm gekozen: bewaarder van de kroon, met het predicaat ‘Hare Majesteit’.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen