Vrachtauto’s met Swazi ‘bruiden’ verongelukt

Vorsten

29/08/2015 12:55 pm

JOHANNESBURG – Bijna veertig jonge vrouwen zijn vrijdag in Swaziland bij een verkeersongeluk om het leven gekomen toen ze op weg waren naar een ceremonie waar een van hen als bruid van de koning kon worden gekozen. Media in het zuiden van Afrika meldden zaterdag dat het ongeluk bij Matsapha in het midden van het bergkoninkrijkje was en dat er drie vrachtauto’s bij betrokken waren.

De vrachtauto’s brachten de vrouwen naar de traditionele ceremonie, de Umhlanga Reed Dance, waar de koning een vrouw kan uitkiezen. De auto’s kwamen met elkaar in botsing. Bijna veertig vrouwen zijn omgekomen en circa twintig raakten er gewond volgens ziekenhuispersoneel in Matsapha.

Swaziland is een koninkrijk tussen Mozambique en Zuid-Afrika dat absoluut wordt geregeerd door koning Mswati III (47) en diens moeder, Ntombi Tfwala. Hij heeft naar schatting zeker 15 vrouwen en 25 kinderen. Alleen de eerste twee echtgenotes zijn niet door de koning zelf uitgekozen, maar door een speciale staatsraad. De bruiden die door hem zijn verkozen tijdens de ceremonies, worden officieel zijn echtgenotes zodra ze van de koning zwanger worden.


Meer Andere Huizen