Weerstand tegen strand koning Salman blijft

Vorsten

27/07/2015 5:44 pm

NICE – De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, heeft zich maandag geschaard aan de zijde van de tegenstanders van het bijzondere privilege dat koning Salman van Saudi-Arabië vanwege zijn verblijf aan de Côte d’Azur is gegund. “Niets rechtvaardigt de privatisering van het strand onder zijn huis”, aldus de burgemeester tegen radiozender RTL.

Estrosi steunde daarmee zijn collega van Antibes, die zich eerder al uitgesproken had tegen de sluiting van het openbare strand van La Mirandole in Vallauris-Golfe-Juan. Op internet circuleert een petitie die zich eveneens daartegen uitspreekt en die maandagavond reeds 138.000 keer was ondertekend. De Saudische koning is zaterdagavond in Frankrijk aangekomen voor een vakantie van onbekende duur.

Uit veiligheidsoverwegingen hebben de Franse autoriteiten besloten het strand direct onder het koninklijk vakantieverblijf Château de l’Horizon af te sluiten. “Natuurlijk moeten we een staatshoofd hoffelijk ontvangen en moeten er veiligheidsmaatregelen worden genomen, vanzelfsprekend”, aldus Estrosi, “maar geen enkel argument, ook geen economische, rechtvaardigt de privatisering van openbare ruimte.”

De burgemeester van Nice zei dat president François Hollande toch ook zo’n voorrecht niet verleent aan de Russische president Vladimir Poetin, hoewel die toch een veel betere bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme en IS.


Meer Andere Huizen