2200 gasten verwacht bij kroning Charles

Vorsten

01/05/2023 7:11 pm

Bij de kroningsdienst van koning Charles in de Westminster Abbey worden zaterdag zo’n 2200 gasten verwacht. Buckingham Palace laat maandag weten dat onder hen leden van de koninklijke familie zijn, evenals internationale vertegenwoordigers uit 203 landen, waaronder ongeveer 100 staatshoofden, en “gemeenschaps- en liefdadigheidskampioenen”.

Buckingham Palace somt in zijn persbericht een lijst op van groepen die aanwezig zullen zijn. Het noemt daarbij geen afzonderlijke personen. In de lijst staan onder meer leden van de Britse regering en het parlement, voormalige premiers van het Verenigd Koninkrijk, diplomaten en Nobelprijswinnaars. Daarnaast komen er vertegenwoordigers van de Kerk van Engeland en andere religies, defensiediensten en de organisaties waar Charles en Camilla beschermheer en -vrouw van zijn.

Naast de gasten die in de abdij zitten, krijgen 400 jonge mensen die liefdadigheidsorganisaties vertegenwoordigen de gelegenheid om de kroningsdienst te bekijken vanuit de St. Margaret’s Church, de kerk naast de Westminster Abbey. De mensen zijn eerder persoonlijk uitgenodigd door koning Charles en koningin-gemalin Camilla.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk