Aartsbisschop neemt het op voor Andrew: iedereen maakt fouten

Vorsten

17/12/2019 9:34 am

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, heeft zich in de Britse straatkrant The Big Issue voor het eerst uitgelaten over de schandalen rondom prins Andrew. Het hoofd van de Anglicaanse kerk nam het enigszins voor de zoon van koningin Elizabeth op door te zeggen dat “iedereen fouten maakt”.

Welby werd expliciet gevraagd naar de kwestie rondom Andrew en of hij vond dat leden van de koninklijke familie een hogere morele code dan de rest van de samenleving zouden moeten hebben. “Ik denk niet dat we van ze kunnen vragen om bovenmenselijke superheiligen te zijn want niemand kan dat. Iedereen maakt fouten, iedereen is mens”, aldus de aartsbisschop, die verder geen commentaar wilde leveren.

“Ik ga niets zeggen over een lid van de koninklijke familie behalve dan dat ik verwonderd ben over wat voor geschenk ze zijn voor dit land”, vervolgt Welby. “Het is makkelijk om ze voor van alles uit te maken, maar ze krijgen ook veel meer voor hun kiezen dan de meeste mensen. Waar mensen een fout begaan, hoef je alleen maar te onthouden dat iedereen menselijk is.”

De aartsbisschop heeft een goede band met het koningshuis. Hij sloot onder meer het huwelijk tussen Harry en Meghan en doopte hun kind Archie en de drie kinderen van Harry’s oudere broer William.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk