Acteurs The Crown reageren op kritiek over vijfde seizoen

Vorsten

08-11-2022 23:42:04

Acteurs uit The Crown hebben bij de première van het vijfde seizoen in Londen gereageerd op de ophef die is ontstaan over het nieuwe seizoen van de serie. “Ik denk dat veel mensen erg gevoelig zijn voor de show sinds de koningin stierf”, zei Dominic West tegen de BBC.

“Veel mensen maken zich zorgen over wat erin zal komen, maar ik denk niet dat dat nodig is”, zei de acteur, die Charles speelt in de dramaserie. Jonny Lee Miller, die de voormalige premier John Major speelt in het programma, noemde het “ophef om niks”. “Ik denk dat het in de pers verkeerd is gepresenteerd.”

Meerdere bekende Britten uitten kritiek op de serie. Major noemde de verhaallijnen in de vijfde reeks “zeer kwetsend” en Tony Blair sprak van “complete onzin”. Ook onder anderen actrice Judi Dench sprak haar afkeur uit. Netflix voegde na aanhoudende kritiek een waarschuwing toe aan de serie. Daarin staat dat het verhaal dat wordt verteld is gebaseerd op feiten maar toch echt tot fictie gerekend moet worden. Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf woensdag te zien.

Meer Verenigd Koninkrijk