Adelaar laat prins Charles schrikken

Vorsten

29/07/2015 6:18 pm

KING’S LYNN – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben woensdag een bezoek gebracht aan de Sandringham bloemenshow vlakbij de plaats King’s Lynn. Tijdens hun bezoek maakten de twee kennis met de mascotte van het Army Air Corps: Zephyr de adelaar. Het beest liet Charles en Camilla volgens The Telegraph behoorlijk schrikken.

Op de website van de Britse krant staan foto’s waarop Zephyr in actie is te zien. De enorme roofvogel vliegt vlak voor Charles en Camilla langs en daar schrokken de twee zichtbaar van. Prins Charles wilde het beest dan ook niet vasthouden. “Ik heb uit ervaring geleerd dat ik dat beter niet kan doen”, liet hij daarna aan de aanwezige pers weten.

Een medewerker van het Britse hof laat overigens weten dat de foto’s van de ontmoeting met de adelaar wel wat dramatischer lijken dan het in werkelijkheid was. “Het was maar heel kort, hij kwam even hallo zeggen en ging er daarna weer vandoor.” De medewerker vertelt ook dat de prins en Zephyr elkaar al eerder hebben ontmoet. In 2013 zag de prins het beest namelijk ook al eens. Toen hield hij hem wel even vast op zijn arm.

Tijdens hun bezoek maakten Charles en Camilla verder een rondje over het evenemententerrein. Ze spraken met standhouders, bezoekers en vrijwilligers. De organisatie van de bloemenshow verwacht dit jaar, voor de 134e editie van de show, ruim 20.000 bezoekers.


Meer Verenigd Koninkrijk