Andrew viert alvast verjaardag Beatrice

Vorsten

06/08/2015 2:58 pm

LONDEN – De Hertog van York kijkt donderdag op Twitter en zijn Facebook-pagina alvast vooruit naar de 27ste verjaardag van prinses Beatrice. Prins Andrew doet dat met een foto uit 1988 van zijn twee weken oude oudste dochter. Ook moeder ‘Fergie’ staat op de foto. Beatrice is zaterdag jarig.

Het is niet duidelijk of Andrew het verjaardagsfeest van Beatrice kan bijwonen. Volgens eigen opgave wordt hij zondag namelijk verwacht in Singapore als vertegenwoordiger van koningin Elizabeth bij de festiviteiten ter gelegenheid van vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de stad-staat.

Beatrice staat door de geboorte van prinses Charlotte, de dochter van haar neef William, nu op de zevende plaats in de lijn van troonopvolging. Aangezien alleen de eerste zes van de koning(in) toestemming nodig hebben voor een huwelijk, is Beatrice nu vrij te huwen met ‘Mr Smiley’ zoals haar Amerikaanse vriend Dave Clark door Fergie wordt genoemd. Beatrice en Dave zijn al zeven jaar samen.

De prinses heeft geen officiële verplichtingen en is zoekend naar werk. De verwachting is dat ze in New York aan de slag gaat.


Meer Verenigd Koninkrijk