Auteur toneelstuk Diana reageert op ophef

Vorsten

30/12/2014 8:02 pm

LONDEN – Schrijver Jon Conways, van het controversiële toneelstuk over prinses Diana, vindt dat de pers een loopje heeft genomen met het verhaal dat prins Charles niet de vader van prins Harry zou zijn. Conways reageerde dinsdag in het radioprogramma Newsbeat van de BBC op de ophef in de pers en noemde het verhaal onwaar.

In het toneelstuk Truth, Lies, Diana dat begin januari in Londen in première gaat, worden volgens Conway geheimen onthuld. Een daarvan is dat Diana’s haar minnaar James Hewitt al leerde kennen voordat prins Harry werd geboren. Zelf heeft Hewitt altijd beweerd dat prins Harry een peuter was toen hij diens moeder ontmoette.

Jon Conway zegt dat hij tijdens de research voor het toneelstuk bewijs heeft gevonden dat suggereert dat Hewitt prinses Diana al wel kende voor 1984, het geboortejaar van Harry. Hij zegt dat hij dit bewijs heeft voorgelegd aan Hewitt. Die zou hebben gereageerd met de opmerking: “Ja, dat is de ongemakkelijke waarheid.”

Conway: ”Noch het toneelstuk, noch James Hewitt claimt dat hij de vader is van prins Harry. Het is een van de vele voorbeelden waarin het publiek niet de hele waarheid rond Diana heeft gehoord. Nergens heeft Hewitt beweerd dat hij de vader van prins Harry is. Dat aspect is nu door de pers in een verkeerd daglicht geplaatst.” Buckingham Palace weigert te reageren op het nieuwe toneelstuk.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk