Bijzondere kerstkaartraditie voor The Queen

Vorsten

14/12/2015 8:57 pm

IZMIR – Koningin Elizabeth krijgt ook dit jaar weer een kerstkaart uit Turkije. Niet zomaar een kerstwens, maar één uit een reeks die in 1952 reeds is begonnen en die opeens alle aandacht krijgt.

De traditie was in het jaar van haar troonsbestijging begonnen door Alfred Simes. Die zag het als zijn plicht om de vorstin jaarlijks te schrijven. Koningin Elizabeth was dat niet ontgaan en toen ze in 1972 tijdens een staatsbezoek aan Turkije oog in oog kwam met Alfred Simes dankte ze hem hartelijk. “Ah, u bent het dus die mij die mooie kerstkaarten stuurt”, aldus The Queen.

Toen Simes honderd jaar werd, stuurde de koningin hem – traditiegetrouw – een gelukwens, maar twee jaar later overleed Alfred Simes, 102 jaar oud. Daarmee leek een einde te zijn gekomen aan het familiegebruik, tot zijn kleinzoon Andrew besloot de traditie voort te zetten en in 2012 de koningin een kaart te sturen. Ook dat bleef niet onopgemerkt.

Droefheid

Een maand later kwam er een brief voor Andrew van Buckingham Palace. Het was opgevallen dat er nu een andere Simes een kaart had gestuurd en het hof had in opdracht van de koningin uitgezocht wat er was gebeurd met zijn grootvader. Het was met grote droefheid dat Elizabeth had gehoord dat hij was overleden en zij stuurde de familie haar oprechte deelneming.

Andrew Simes heeft inmiddels zijn kaart voor 2015 gepost. Maar dit keer vertelde hij over de wonderlijke traditie op Facebook, en sindsdien is hij wereldnieuws, met maandag onder meer berichten in de Britse, Australische en Amerikaanse media.

Ever since Grandpa could remember, he made sure to send a Christmas card to his king/queen. So naturally, since 1952,…

Posted by Andrew Simes on woensdag 9 december 2015


Meer Verenigd Koninkrijk