Bijzondere ontmoeting voor prinses Anne

Vorsten

29/06/2015 9:19 pm

PLYMOUTH – De Britse prinses Anne ging maandag even terug in de tijd. Ze ontmoette een vrouw die ruim tachtig jaar geleden met haar grootvader koning George VI (1895 – 1952) op de foto is gegaan.

Met het bezoek van prinses Anne is 87-jarige Gladys Tapper is nu nog een koninklijke ontmoeting rijker, meldt ITV. Anne was in Plymouth voor een traditioneel theekransje met de bewoners van North Prospect, een woongemeenschap waar officieren na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog onderdak kregen. Na die tijd werden er sociale woningen gebouwd, die onlangs flink werden opgeknapt.

De enige dochter van koningin Elizabeth onthulde een gedenkplaat om de verbouwing en heropening van het gebied te vieren. Ze ontmoette bewoners, onder wie Gladys die op vierjarige leeftijd met de toekomstige Britse koning George werd gefotografeerd bij een school in Plymouth.

Ook sprak Anne met vrijwilligers die de geschiedenis van het intrigerende gebied in kaart hebben gebracht in tijdelijk museum in een van de leegstaande panden.


Meer Verenigd Koninkrijk