Bijzondere vondst onder vloer Buckingham

anp

2018-01-19 17:15:00

Onder de vloer van Buckingham Palace zijn overblijfselen gevonden uit de regeerperiode van koningin Victoria. De ontdekkingen, waaronder oude sigarettenpakjes en een deel van een krant, werden gedaan tijdens renovatiewerkzaamheden.

Het Britse koningshuis deelde vrijdag enkele foto’s van de gevonden voorwerpen. Het stukje krant komt uit de Evening Standard van 7 november 1889. In een van de artikelen wordt onder meer gesproken over een verzameling brieven van de graaf van Chesterfield.

De sigarettenpakjes zijn afkomstig van Player’s Navy Cut, Woodbine en Piccadilly, merken die in de negentiende eeuw populair waren. Aangenomen wordt dat ze zijn weggegooid door hovelingen aan het hof van koningin Victoria.

De werklieden, die sinds april bezig zijn aan een grootse renovatie van Buckingham Palace, werden verrast door de vondst, zo laat het paleis weten aan de Daily Mail. “Het is een intrigerend om te bedenken wie deze pagina’s heeft gelezen”, zei een woordvoerder over de gevonden krant.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Verenigd Koninkrijk