Boris Johnson brengt hulde aan jubilerende Queen

Vorsten

06/02/2022 12:05 pm

De Britse premier Boris Johnson heeft laten weten dat hij uitkijkt naar de viering van het platina jubileum van koningin Elizabeth II. “Vandaag markeert een absoluut historisch moment, aangezien hare majesteit de koningin de eerste Britse monarch wordt die een platina jubileum viert”, schrijft Johnson op Twitter.

“Ik breng hulde aan haar vele jaren van dienstbaarheid en kijk ernaar uit om als land samen te komen om haar historische heerschappij in de zomer te vieren”, eindigt hij het bericht

Koningin Elizabeth zit zondag precies zeventig jaar op de Britse troon. Een bijzondere mijlpaal, want de 95-jarige Elizabeth is de enige nog regerende vorst die het platina jubileum heeft bereikt.

Britse feestdag

Eerder al liet de premier weten dat hij een extra Britse feestdag in het leven wil roepen. De Britten zouden vanaf 2023 een dag vrij krijgen om te vieren dat koningin Elizabeth II al zeventig jaar op de troon zit, meldt The Telegraph.

De Britten krijgen dit jaar in elk geval al eenmalig een vrije dag op 3 juni. Deze landelijke vrije dag is ingepland vanwege de festiviteiten rond het 70-jarig regeringsjubileum van de Queen.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk