Britse hof vraagt privacy bij Schotse vakantie

Vorsten

11/08/2020 11:00 am

Buckingham Palace heeft Britse media gevraagd de komende weken de privacy van koningin Elizabeth en haar familie te respecteren tijdens hun vakantie in het Schotse Balmoral.

Het verzoek geldt met name voor de kinderen en de gasten, aldus een brief van de ‘The Queen’s Communication Secretary’ aan de hoofdredacties. Het advies is om in geval van twijfel over aangeboden materiaal eerst contact op te nemen met het paleis alvorens tot publicatie over te gaan.

Anders dan bijvoorbeeld het Nederlandse koningshuis hanteren de Windsors geen mediacode waaraan het gebruik van foto’s en opnamen door het paleis wordt getoetst. Wel zijn er afspraken gemaakt over het fotograferen van de jongste generatie, zoals de kinderen van prins William. Als die deze zomer opduiken op Balmoral, dan zouden de media zich moeten inhouden.

Koningin Elizabeth en prins Philip zijn vorige week vanuit hun isolatieoord Windsor naar Schotland gevlogen voor het traditionele zomerverblijf op Balmoral. Het is gebruik dat leden van de koninklijke familie om beurten komen logeren en de Queen probeert dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen ook dit jaar in stand te houden.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk