Britse prinses Anne bezoekt Ieper

Vorsten

23/02/2016 10:01 am

IEPER – Het West-Vlaamse Ieper maakt zich op voor hoog bezoek, want op dinsdag komt prinses Anne van Groot-Brittannië langs. De dochter van de Britse koningin Elizabeth woont er de overhandiging van de vaandels van The Life Guards en The Blues and Royals bij. De overhandiging vindt plaats in de Saint George’s Memorial Church in Ieper.

De Britse Household Cavalerie is een apart korps binnen het leger en bestaat uit twee regimenten: de Life Guards en de Blues and Royals. Dit zijn enkele van de oudste regimenten uit het Britse leger en hun geschiedenis gaat terug tot 1660.

Wanneer de vaandels van de Britse Household Cavalerie slijtage vertonen, normaliter na een jaar of tien, worden deze vervangen. De oude vaandels worden op een geschikte plaats, zoals een kerk of museum, bewaard. Het in bewaring geven en het tegelijkertijd eren van de oude vaandels gebeurt op ceremoniële wijze tijdens een korte kerkdienst.

De regimenten van de Household Cavalerie hebben sterke historische banden met Ieper. Na de Eerste Wereldoorlog werd reeds een vaandel van de eerste Life Guards in de St.-George’s Memorial Church geschonken.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk