Britse royals trappen India-jaar af

Vorsten

2017-02-27 20:42:00

Een deel van de Britse koninklijke familie gaf maandagavond acte de présence bij een receptie op Buckingham Palace, voor de start van het Brits-Indiase culturele jaar. Naast koningin Elizabeth en haar man prins Philip, waren ook prins William en zijn vrouw Catherine, prins Edward en prinses Eugenie aanwezig.

Met het culturele jaar vieren Groot-Brittannië en India de diepe culturele banden die beide landen nog altijd binden, na zeventig jaar onafhankelijkheid van India. Komend jaar staan er allerlei evenementen en tentoonstellingen op het programma.

Een eerste voorproefje werd maandag in het paleis gegeven. Zo werden er allerlei geschriften en geschenken uit de koninklijke bibliotheek getoond, waaronder een door Mahatma Ghandi geweven sjaal uit 1947. Dat was destijds een huwelijkscadeau voor koningin Elizabeth.

Onder de gasten waren maandag behoorlijk wat bekende gezichten. Zo waren onder anderen The Big Bang Theory-ster Kunal Nayyar en actrice Ayesha Dharker aanwezig. Beiden hebben de Britse nationaliteit en Indiase roots.


Meer Verenigd Koninkrijk