Camilla en Charles bezoeken textielfestival

Vorsten

25/06/2015 7:12 pm

CUMNOCK – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben op de derde dag van hun bezoek aan Schotland de Britse textielindustrie onder de aandacht gebracht. Ze gingen langs bij een textielfestival in Ayrshire.

De prins richtte twee jaar geleden een stuurgroep op met het doel textiel van Britse makelij te promoten en textielproductie terug naar het Verenigd Koninkrijk te halen. Vorig jaar kwam de stuurgroep met het idee voor het festival, dat A Stitch In Time heet. Clarence House deed via Twitter verslag van het evenement op het landgoed Dumfries House.

De Hertog en de Hertogin van Rothesay, zoals Charles en Camilla in Schotland worden genoemd, namen een kijkje bij kledingmakers, kantwerkers en andere ambachtslieden. Ook stonden volgens Schotse media ontmoetingen met schoolkinderen en vertegenwoordigers van de textielindustrie op het programma. Na het festival nam Charles deel aan een paneldiscussie.

Vrijdag is de laatste dag van het bezoek van de prins en zijn echtgenote aan Schotland. Zij maken dan hun opwachting op het eiland Islay. Begin juli gaan Charles en Camilla een week naar Wales.


Meer Verenigd Koninkrijk