Zien: Camilla op uitnodiging niet koningin-gemalin maar koningin

Vorsten

05/04/2023 12:11 am

Camilla zal na de kroning volgende maand niet langer koningin-gemalin genoemd worden maar koningin. Dat blijkt uit de uitnodigingen die door het hof zijn vrijgegeven. Ook is er een nieuw portret van het koningspaar onthuld.

De echtgenote van een koning wordt altijd koningin genoemd, maar Buckingham Palace gebruikte na het overlijden van koningin Elizabeth altijd de titel koningin-gemalin voor Camilla. Volgens Britse media gebeurde dat om haar te onderscheiden van Elizabeth tijdens de eerste maanden van het koningschap van Charles.

De titel van Camilla was lange tijd een controversieel onderwerp vanwege de scheiding tussen Charles en prinses Diana. Toen Charles trouwde met Camilla ontstond er onduidelijkheid over wat de status van Camilla zou zijn als Charles zijn moeder opvolgde. Camilla zou hebben gezegd dat ze geen koningin wilde worden, waarna het paleis als alternatief met de titel prinses-gemalin kwam.

Koningin Elizabeth maakte echter een einde aan alle speculaties toen ze in februari vorig jaar duidelijk maakte dat de vrouw van Charles als het eenmaal zover zou zijn koningin-gemalin zou worden.

De kroning van Charles en Camilla vindt plaats op 6 mei in Londen.


Meer Verenigd Koninkrijk