Catherine genoemd in ‘heldenlijst’

Vorsten

24/12/2015 10:58 am

LONDEN – Catherine, de vrouw van prins William, is genoemd in een bijzondere heldenlijst waarin mensen geëerd worden die iets goeds hebben gedaan voor de Britse gezondheidszorg, meldt The Evening Standard. De website MyHealthLondon prijst de hertogin van Cambridge vanwege de aandacht die ze vraagt voor psychische klachten onder jongeren, een onderwerp waar volgens de website nog een flinke taboe rond heerst.

De hertogin van Cambridge is beschermvrouwe van de stichting Place2Be. De organisatie maakt zich hard voor jongeren met psychische problemen. De organisatie werkt nauw samen met scholen om de klachten in een vroeg stadium te ontdekken zodat jongeren zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. De vrouw van prins William bezocht afgelopen jaar verscheidene scholen en organisaties die de jongeren op weg helpen. Op die manier wil Kate haar betrokkenheid tonen en meer aandacht vragen voor jongeren die kampen met dergelijke problemen.

Andere mensen die worden genoemd in de zogenoemde ‘Health Heroes-list’ zijn professor Green, hij vertelde openlijk over de zelfmoord van zijn vader, en dokter Michael Jacobs, die samen met een team drie Britse zusters genas van het ebola-virus. De lijst is samengesteld op basis van online onderzoek, trends op social media en grote verhalen die dit jaar in de media verschenen.


Meer Verenigd Koninkrijk