Prins Charles blij met succes voetballers Wales

Vorsten

04/07/2016 5:57 pm

Prins Charles was verbaasd dat er maandag nog toehoorders waren toen hij in Swansea de mede op zijn initiatief tot stand gekomen nieuwe Bay Campus van de universiteit van Swansea opende. “Ik dacht dat heel Wales in Frankrijk was”, grapte de prins, met verwijzing naar de goede prestaties van ‘zijn’ prinsdom bij het EK voetbal. Hij was blij met het succes van Wales.

Charles arriveerde drie kwartier te laat voor de plechtigheid vanwege slecht weer waardoor de geplande helikoptervlucht moest worden geschrapt en hij met de auto naar de campus, op het voormalige en voorheen zeer vervuilde terrein van een BP-fabriek, moest komen. “Als ik een dag eerder was gekomen dan had ik van het uitzicht op zee kunnen genieten”, wist de prins van Wales.

Hij kreeg bij de openingsceremonie ook een miniconcert te horen van het BBC Nationaal Orkest van Wales, waarvan Charles zelf beschermheer is. ,,We boffen dat we naar dit orkest kunnen luisteren, en naar de zangeres die me net vertelde dat ze voor de televisie zo hard had geschreeuwd dat ze bijna haar stem kwijt was”, zei Charles over soprano Elin Manahan Thomas, die vrijdag naar het duel Wales-België had gekeken.


Meer Verenigd Koninkrijk