Charles en Camilla beginnen streekbezoek

Vorsten

18/07/2016 3:01 pm

Prins Charles en echtgenote Camilla zijn maandag in Penzance begonnen aan hun jaarlijkse driedaagse streekbezoek aan Cornwall en Devon. Als Brits troonopvolger is Charles behalve prins van Wales ook hertog van Cornwall.

In Penzance, in het uiterste zuiden van Engeland, begon het bezoek bij St John’s Hall, het grootste granieten gebouw in Cornwall dat door de koninklijke bezoekers na een ingrijpende restauratie werd heropend. Tegelijk bezochten Charles en Camilla ook de lokale boerenmarkt, waar Camilla een paar Cornish-pasteitjes kocht en Charles liefdevol te grazen nam.

De prins wilde bij het kraampje van Ruby June’s Indian Kitchen snuffelen aan rogan josh curry, dat hij met een lepel naar zijn neus bracht. “Schat je hebt op je overhemd gemorst”, grapte Camilla, terwijl Charles beteuterd naar zijn shirt keek en toen pas realiseerde dat hij in het ootje was genomen.

Contrasterende plaatjes

Van St John’s Hall ging de prins naar het aan zee gelegen Jubileum-zwembad, dat in 2014 ernstig door een storm werd beschadigd. Charles heropende het zwembad en maakte een wandeling langs de badgasten, hetgeen fraaie contrasterende plaatjes opleverde met bijvoorbeeld twee oudere dames in badpak met de Britse vlag en de keurig in pak gestoken hertog van Cornwall. “Hij ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd”, zei bezoekster Kim Kempen tegen The Plymouth Herald.

Op het programma stonden maandag ook nog visites aan het in de rotsen uitgehouwen Minack theater bij Porthcurno nabij Lands End, waar ze een voorstelling bijwoonden, en naar Lanteglos-by-Fowey in South East Cornwall.


Meer Verenigd Koninkrijk