Charles en Camilla herdenken in Canberra

Vorsten

10/11/2015 9:16 pm

CANBERRA – Prins Charles en hertogin Camilla nemen woensdag in de Australische hoofdstad Canberra deel aan de viering van Remembrance Day, de Australische pendant van Dodenherdenking.

Bij het nationale oorlogsmonument worden 5000 mensen verwacht om stil te staan bij de Australische militairen die sinds 1914 zijn omgekomen tijdens twee wereldoorlogen en bij andere gewapende conflicten, zoals de Korea-oorlog en de strijd in Afghanistan.

Australië houdt Remembrance Day altijd op 11 november. Dat was in 1918 de dag waarop om 11 uur ‘s ochtends de kanonnen na vier jaar eindelijk zwegen in de Eerste Wereldoorlog, waarin Australië het Britse ‘moederland’ militair te hulp schoot. Groot-Brittannië zelf houdt de herdenking altijd op een zondag, zo dicht mogelijk bij 11 november.

Charles en Camilla, die afgelopen zondag vanwege hun reis in Londen ontbraken op Remembrance Sunday, leggen samen met de Australische gouverneur-generaal een krans van klaprozen bij het graf van de Onbekende soldaat. Daarna gaan ze langs de erelijst met namen van gesneuvelde militairen en leggen bij twee namen een klaproos neer.


Meer Verenigd Koninkrijk