Charles en Camilla komen aan in Sydney

Vorsten

12/11/2015 7:11 pm

SYDNEY – Prins Charles en Camilla zijn donderdag aangekomen in Sydney. De zoon van koningin Elizabeth werd volgens het hof welkom geheten door duizenden belangstellenden. Die hadden zich verzameld bij Martin Place in de Australische stad.

Het hof meldt op de website dat de Australiërs de verjaardag van de prins, op zaterdag 14 november, niet zijn vergeten. Donderdag zetten verschillende belangstellenden alvast een voorzichtig ‘Lang zal hij leven in’. De prins wordt zaterdag 67 jaar.

Charles en Camilla begonnen hun dag in Sydney met een bezoek aan de politie te paard. De prins en de hertogin van Cornwall waren getuige van een oefening. Daarna gingen de twee apart van elkaar op pad bij OzHarvest, een organisatie die zich inzet voor goede doelen die voedingsmiddelen verstrekken aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen.

Na nog een aantal afspraken waren Charles en Camilla in de middag bij een receptie om hun drukke dag daarna weer voort te zetten. Zo ging de hertogin van Cornwall onder meer langs bij de Australische marechaussee.


Meer Verenigd Koninkrijk