Charles en Camilla komen aan in Wellington

Vorsten

04/11/2015 8:23 am

WELLINGTON – Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn woensdag begonnen aan hun bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië. De prins van Wales en zijn echtgenote begonnen hun reis in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington.

Helaas voor Charles en Camilla was het weer niet echt best toen ze in Wellington aankwamen. Vanwege het slechte weer was het ontvangst dan ook wat aangepast. In plaats van een welkom op de grond bij het vliegtuig werden Charles en Camilla welkom geheten in een terminal. Daar werden ze verwelkomd door onder anderen John Key, de premier van Nieuw-Zeeland, en zijn echtgenote. Ook de burgemeester van Wellington was erbij.

Na het ontvangst brachten Charles en Camilla een bezoek aan Pukeahu. Daar bezochten ze het oorlogsmonument waar ze, samen met de premier en zijn vrouw, een bloem legden. Ook op dat moment was het weer nog slecht. Maar dat weerhield de zoon van koningin Elizabeth er niet van om, met paraplu in zijn hand, de Nieuw-Zeelanders die zich hadden verzameld te begroeten. Ook Camilla schudde heel wat handjes. Na het bezoek aan het monument staat er nog een receptie op het programma.

Australië

Charles en Camilla gaan in Nieuw-Zeeland verder nog langs de steden Dunedin, Nelson, Ngaruawahia, New Plymouth, Auckland en Westport. In Australië bezoeken de twee Adelaide, Canberra, Sydney, Albany en Perth. Het bezoek aan de twee landen duurt tot en met 15 november.

In 2012 brachten de twee voor het laatst een bezoek aan Nieuw-Zeeland.


Meer Verenigd Koninkrijk