Charles en Camilla naar Great Yorkshire Show

Vorsten

2015-07-14 15:24:00

HARROGATE – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de eerste dag van de Great Yorkshire Show 2015 in Harrogate. Het Britse hof deelt via het Twitteraccount verschillende foto’s van het bezoek van de prins en zijn echtgenote.

De driedaagse Great Yorkshire Show draait om Britse boerenbedrijven en alles wat er mee te maken heeft. Zo worden onder meer prijzen uitgereikt aan koeien en ander vee, mensen kunnen er producten uit de regio proeven en kopen, er zijn ponyraces en er worden nieuwe landbouwtechnieken gedemonstreerd.

Tijdens hun bezoek aan de landbouwbeurs ontmoetten de twee royals onder andere verschillende bezoekers en medewerkers die vrijwillig meewerken aan de show. Camilla maakte ook een praatje met een varkensboer. Bij hun vertrek kregen de prins en de hertogin van Cornwall een mand met streekproducten aangeboden.

Beschermheer

Verwacht wordt dat er in drie dagen zo’n 175.000 bezoekers op de Great Yorkshire Show afkomen.

De Prins van Wales is beschermheer van de Yorkshire-landbouwgemeenschap. Hij maakt zich geregeld hard voor het behoud van het plattelandsleven. De vereniging neemt de organisatie van de show op zich. Het is dit jaar de 157e keer dat het evenement wordt gehouden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana