Charles en Camilla naar Mdina voor vertrek

Vorsten

2015-11-28 14:24:00

MDINA – Prins Charles en Camilla hebben zaterdag, voordat ze weer naar huis gaan, een bezoek gebracht aan Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta.

Het Britse hof deelt via Twitter foto’s van het bezoek van Charles en Camilla. Heel wat mensen waren naar Mdina, een stadje met veel hele oude gebouwen, gekomen om een glimp op te vangen van de twee royals. “Heel erg bedankt aan iedereen die naar de prachtige stad is gekomen om de prins en zijn vrouw te zien”, laat Clarence House via Twitter weten.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall waren een paar dagen in Malta om daar de Gemenebest-top, die vrijdag plaatsvond, bij te wonen. Koningin Elizabeth en prins Philip waren daar ook bij aanwezig. De koningin en haar man legden tegelijkertijd een driedaags staatsbezoek af aan Malta. Dat bezoek komt zaterdagmiddag tot een einde.

De koningin benadrukte zaterdag in een toespraak dat ze goede herinneringen heeft aan Malta. Ze woonde er namelijk tussen 1949 en 1951 met Philip. “Sinds mijn eerste bezoek in 1949 heb ik dit land zich zien ontwikkelen tot een sterke natie. Toen Philip en ik weer terugkwamen in 2007 konden we niet anders dan diep onder de indruk zijn van alle ontwikkelen en het gevoel van optimisme dat hier heerst”, aldus de koningin. “Ik wil jullie wederom heel erg bedanken voor jullie gastvrijheid en jullie warme welkom.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek