Charles feliciteert Nieuw-Zeelandse rugbyers

Vorsten

06/11/2015 10:25 am

WELLINGTON – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben vrijdag persoonlijk de Nieuw-Zeelandse rugbyers gefeliciteerd. De ‘All Blacks’ wonnen zondag de rugbyfinale van het Australische team. De Nieuw-Zeelanders pakten hiermee voor de tweede keer op rij de wereldtitel.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall, die bezig zijn met een bezoek aan Nieuw-Zeeland, waren vrijdag de eregasten tijdens de inhuldiging van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam in Wellington. De prins en Camilla gingen met de spelers op de foto, schudden handjes met de spelers en spraken uitgebreid met aanvoerder Richie McCaw.

Charles hield ook nog een korte toespraak bij de inhuldiging. Daar waren overigens duizenden belangstellenden op af gekomen. “We zijn hier om het beste rugbyteam van de wereld te feliciteren. Maar beste dames en heren, wat vertel ik volgende week in godsnaam tegen de Australiërs?”, zei Charles. Via het officiële Twitteraccount van het Britse hof zijn foto’s en een filmpje verspreid.

Land in rouw

Charles zei woensdag al tijdens een receptie in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad dat hij blij was dat het team de cup had gewonnen van Australië. “Ik weet niet wat ik hier anders had aangetroffen, een land in rouw misschien”, aldus Charles op de dag van zijn aankomst.

De zoon van koningin Elizabeth en zijn vrouw bezoeken ook Australië. Op 15 november vertrekken de twee weer richting huis.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk