‘Charles geeft wereld 33 jaar uitstel’

Vorsten

28/07/2015 7:13 pm

LONDEN – Prins Charles heeft de wereld uitstel van executie gegeven. Dat stelt de Washington Times dinsdag vast nadat eerder de Britse website Climate Depot er met enig satanisch genoegen over berichtte.

Charles voorspelde enkele jaren geleden dat de wereld een ecologische ramp wachtte indien er geen drastische maatregelen genomen zouden worden tegen klimaatverandering. “De beste projecties vertellen ons dat we minder dan honderd maanden de tijd hebben om ons gedrag te veranderen om geen catastrofale klimaatverandering te riskeren”, aldus de Prins van Wales in 2009 in een toespraak in Rio de Janeiro.

Daarna telde de prins verder af. Zo zei hij in een gesprek met de krant The Independent dat de aarde nog 96 maanden had te gaan om te voorkomen dat klimaat en ecosysteem ‘onherstelbaar’ beschadigd zouden worden. Zo doortellend zou de ramp zich voltrekken in 2017. Charles echter is van mening veranderd, zo bleek uit een recent interview met de Western Morning News.

Daarin zei hij dat de wereld nog 35 jaar heeft alvorens het kritieke omslagpunt is bereikt. “Een uitstel van 33 jaar gerekend vanaf zijn eerdere voorspelling”, aldus Climate Depot, dat dan ook smalend kopte ‘Charlie geeft ons uitstel’.

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk