Charles krijgt onverwachte steun republikein

Vorsten

10/08/2015 1:34 pm

LONDEN – Prins Charles heeft het afgelopen weekeinde uit onverwachte hoek bijval gekregen voor zijn pleidooi om meer te doen voor kleine boeren. Voor hen moest meer worden gedaan zei de Prins van Wales in een zondag uitgezonden interview met BBC Radio 4. “Ik ben het eens met prins Charles dat kleine boeren niet genoeg steun krijgen”, reageerde Jeremy Corbyn, de koploper in de race om het leiderschap van oppositiepartij Labour.

Volgens Britse media was dat de eerste keer dat de ras-republikein iets positiefs over de koninklijke familie heeft gezegd. Corbyn had naam gemaakt met zijn jarenlange campagne voor afschaffing van de monarchie, al was dat geen prioriteit als hij aan de macht kwam. “Sociale rechtvaardigheid is op dit moment veel belangrijker”, aldus de uiterst linkse Labour-parlementariër in een gesprek met de New Statesman.

“Prins Charles brengt de problemen van de kleine boeren terecht ter sprake”, aldus Corbyn. “Er zijn grote problemen die moeten worden aangepakt, zoals de manier waarop grote supermarkten de kleine boeren uitknijpt.”

Gratis voor jou


Meer Verenigd Koninkrijk