Charles maakt speeltuin voor kleinkinderen

Vorsten

29/07/2015 7:01 am

GLOUCESTERSHIRE – Prins George en zijn zusje Charlotte kunnen naar hartenlust spelen in de achtertuin van hun opa Charles. De 66-jarige Britse troonopvolger heeft in zijn tuin bij Highgrove House een woonwagentje en boomhut voor zijn kleinkinderen staan, schrijft de Daily Mail.

De woonwagen was een cadeautje voor Georges eerste verjaardag. Het onderkomen, dat 20.000 pond (ruim 28.000 euro) kostte, is voorzien van een houtkacheltje, klein bed en houten vloer. Als George, die vorige week zijn tweede verjaardag vierde, genoeg heeft van de woonwagen kan hij in een boomhut spelen. Charles liet de hut in 1989 bouwen ter gelegenheid van de zevende verjaardag van William, Georges vader. Nu hij opa is heeft Charles de hut op laten knappen.

Charles houdt van tuinieren en hoopt die passie over te brengen op zijn kleinzoon. De twee plantten een populier in Charles’ achtertuin in Tetbury, Gloucestershire die hen moet herinneren aan hun tijd samen. Volgens ingewijden genieten Charles en George ook geregeld van een picknick in de tuinen en kreeg het kleine prinsje van zijn opa een theeservies om mee te spelen.


Meer Verenigd Koninkrijk